Axşama mərcimək küftəsi hazırlayın
Digər
27 İyul 2017 14:12

Axşama mərcimək küftəsi hazırlayın


Axşama nə bişirəcəyinizə qərar verməmisinizsə, bu resept köməyinizə çatacaq.

Metbuat.az bu dəfə tam fərqli reseptlə mərcimək küftəsinin hazırlanma qaydasını təqdim edir.

Tərkibi:

1 stəkan yarım qırmızı mərcimək

3 stəkan isti su

1 stəkan yarım bulqur

2 ədəd quru soğan

1 armudu stəkan zeytun yağı

1 yemək qaşığı bibər tomatı

5 ədəd təzə soğan

½ budaq cəfəri

1 çay qaşığı duz

1 yemək qaşığı pul bibər

1 çay qaşığı adi cirə

Hazırlanması:

Bol suda yuduğunuz qırmızı mərciməyi isti suda qaynadın. Suyunu çəkməyə yaxın bulquru da əlavə edin və mərciməyi ocaqdan alın.

Qapağını bağladığınız qabda bulquru şişməsi üçün mərciməklə birlikdə 15 dəqiqə saxlayın. Quru soğanları kub şəklində doğrayın. Zeytun yağını tavada qızdırın. Doğradığınız soğanları 5 dəqiqə qovurun. Növbə ilə bibər tomatı, pomidor tomatı, duz, istiot və adi cirə əlavə edin və qarışığı 3-4 dəqiqə qovurun. Təzə soğanları və cəfərini xırda-xırda doğrayın. Şişən bulquru və mərciməkli qarşığa soğanlı, tomatlı qarışığı əlavə edin. Doğradığınız göyərtini də əlavə edin. Bütün inqrediyentləri yoğurun. Hazırladığınız qarışıqdan qoz böyüklüyündə parçalar alın və ovuc içində sıxaraq şəkil verin. İstədiyiniz dizayn verməklə servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Aysel Yaqubqızı / Metbuat.az

loading...

OXŞAR XƏBƏRLƏR

DİGƏR XƏBƏRLƏR

TOP XƏBƏRLƏR

Astroloji proqnoz - 20 fevral

Astroloji proqnoz - 20 fevral

20 Fevral 2018 00:03
Astroloji proqnoz - 21 fevral

Astroloji proqnoz - 21 fevral

21 Fevral 2018 00:18
Astroloji proqnoz - 15 fevral

Astroloji proqnoz - 15 fevral

15 Fevral 2018 00:08
Astroloji proqnoz - 16 fevral

Astroloji proqnoz - 16 fevral

16 Fevral 2018 00:08
Astroloji proqnoz - 18 fevral

Astroloji proqnoz - 18 fevral

18 Fevral 2018 00:13
Neft bahalaşdı

Neft bahalaşdı

15 Fevral 2018 09:18
Astroloji proqnoz - 17 fevral

Astroloji proqnoz - 17 fevral

17 Fevral 2018 00:08
Astroloji proqnoz - 27 yanvar

Astroloji proqnoz - 27 yanvar

27 Yanvar 2018 00:08