Ən dadlı ət bişirmənin sirrləri
Ölkə
29 İyul 2017 22:04

Ən dadlı ət bişirmənin sirrləri


Bişirilən ətin dadlı olmasının bir çox sirləri var. Bunlara aiddir:
1. Sağlam, körpə, amma yağlı ətdən bişmiş yeməklər daha dadlı olur. Çünki heyvan nə qədər yaşlı olarsa, əti də bir o qədər bərk olur və bişdikdən sonra da çox çeynənir.
2. Yemək bişirərkən ət damarsız və ən azı 2 gün dincəlmiş ət olmalıdır.
3. Yemək bişirərkən günəş altında böyüyən heyvanın ətindən istifadə edin.

Milli.Az immunitet.az-a istinadən bildirir ki, gün istisi təsir edən ət daha dadlı olur.
4. Heyvanın bel hisəsindən olan ətlə bişirilən yemək daha olur. Çalışın nə bişirdiyinizdən asılı olmayaraq heyvanın bel hissəsinin ətindən istifadə edin. Heyvanın bel hissəsinə gün dəydiyi üçün həmin hissənin əti ləzzətli olur.
5. Yemək bişirərkən seçəcəyiniz ət nə çox yağlı, nə də çox yağsız olmalıdır.
6. Çalışın bişirəcəyiniz əti mütləq marinadlaşdırın. Marinadlaşdırılmış ət daha ləzzətli olur.

Milli.Az

loading...

OXŞAR XƏBƏRLƏR

DİGƏR XƏBƏRLƏR

TOP XƏBƏRLƏR

Astroloji proqnoz - 18 avqust

Astroloji proqnoz - 18 avqust

18 Avqust 2017 00:08
Avqustun 21-ə HAZIR OLUN

Avqustun 21-ə HAZIR OLUN

14 Avqust 2017 10:13